Nimic nu arunca multimile pe strazi ca o greva la metrou. Metroul londonez este in greva pentru a doua zi consecutiv. Multimile merg pe jos, cu bicicleta sau se inghesuie in autobuze si trenuri. Cei ce pot ajunge la destinatie cu barca merg pe Tamisa cu vapoarele de obicei pline de turisti.

Greva a facut din Londra un oras mai tarcat si mai animat decat de obicei

Este o iesire din rutina care te face sa vezi lucruri de care nu erai constient pana acum. Realizezi spre exemplu ca dimineata la 8 si jumatate strazile Londrei sunt putin aglomerate sau ca esti obisnuit sa vezi dimineata oameni imbracati in costum.

Greva a facut din multi londonezi biciclisti care nu arata deloc eleganti. Vestele reflectorizante care imi amintesc oamenii de la drumuri din copilaria mea bucuresteana nu arata bine peste costume si camasi. Nici macar peste tricouri.

Exista insa si biciclisti care uita de casca de protectie sau de vesta reflectorizanta. Dimineata autobuzele sunt rare. In dimineata aceasta cozile lungi de autobuze rosii de pe bulevarde au inviorat putin tabloul mohorat de dimineata noroasa si rece.


Cozi lungi de autobuze

Greva a facut din Londra un oras mai tarcat si mai animat decat de obicei. Realizez ca rutina diminetilor care imi place atat de mult (cafeaua cu lapte, ziarul din tren) este bine sa fie stricata din cand in cand. Refuz sa injur grevistii si cauza lor lipsita de sens si sa ma bucur de orasul asta care arata atat de frumos cand se trezeste din somn.