Este greu sa alegi din multitudinea de flori expuse anul acesta la Chelsea Flower Show. In plus frumusetea este o chestiune subiectiva asa ca tot ce pot face este sa va arat care au fost favoritele mele si sa va las sa va bucurati de ele.

Iris “Vibrant” este un stanjenel inalt cu flori galben-portocalii

Stanjeneii sunt flori care nu infloresc indelung, te bucuri de ele numai pentru cateva saptamani pe an. Si cu toate astea irisii au multi fani. Rareori se intampla insa sa intalnesti un iris atat de spectaculos ca “Vibrant”. Lujerii sunt inalti iar la capatul lor explodeaza ca un foc de artificii florile galben-portocalii.

Cirsium rivulare 'Atropurpureum' - un scaiete foarte decorativ

Cirsium rivulare ‘Atropurpureum’ – un scaiete foarte decorativ

Cand cauti o planta de adaugat colectiei din gradina, scaietele nu este prima care iti vine in minte. In mod normal scaietii sunt buruieni de care abia asteptam sa scapam. Nu si Cirsium rivulare ‘Atropurpureum’. Planta poate ajunge la 1,2 metri inaltime si tulpinile lungi se termina in flori rosu inchis, pampoane pufoase care arata bine chiar si atunci cand florile s-au uscat.

Trandafirul Belle de Crecy (Rosa Gallica)

Nu este niciodata prea tarziu pentru a descoperi cat de moderne pot fi vechile soiuri de trandafiri. Belle de Crecy (Rosa Gallica) a aparut pentru prima oara in gradini inainte de 1850. Florile roz care la maturitate trec incet in mov, miros sublim. Asta este motivul pentru care Belle de Crecy va fi mereu la moda.


Zantedeschia “Lipstick” – o cala mica de un roz dulce pe care il doresti pe buze

Zantedeschia “Lipstick” este o cala de dimensiuni mici, la maturitate ajunge la numai 60 de centimetri. Floarea este insa sublima de un roz intens. Frunzele sunt si ele, ca la toate calele, foarte decorative, de un verde intens, lucioase, stranse in manunchiri din mijlocul carora se ivesc frumoasele flori.

Crinul Lilium Longiflorum Oriental "Polar" este de un alb imaculat

Crinul Lilium Longiflorum Oriental “Polar” este de un alb imaculat

Crinul Lilium Longiflorum Oriental “Polar” este o noua varietate introdusa anul acesta. Cupele de un alb pur, imaculat sunt imense. Un crin perfect pentru aranjamentele florale.