In Antilele Olandeze exista o insula minuscula: Bonaire. Este B-ul din ABC-ul Antilelor (Aruba, Bonaire si Curaçao) .

Bonaire – aici orice fotografie arata ca o ilustrata

Nu imi doresc sa fiu bogata. Din contra. Imi doresc sa nu ajung niciodata sa am suficienti bani. Banii ma vor face nefericita. Lipsa banilor ma va face intotdeauna mai fericita decat m-ar putea face averea.

Un crab ochios in pragul ascunzatorii lui de nisip

Vreau sa muncesc pentru fiecare extravaganta. Vreau sa simt sacrificiul. Vreau sa plec cu omul iubit stiind ca vacanta asta este unica, irepetabila.

Iguana pe care dimineata o hraneam cu felii de mar

Bonaire nu se poate intampla decat o data in viata si pentru asta sunt recunoscatoare.


Dincolo de plaje si turisti

In Bonaire poti vedea reciful de corali care inconjoara insula de pe plaja.  Este la mica distanta de tarm si la mica adancime. Apa este calda, atat de calda incat nu simti diferenta dintre aerul fierbinte de afara si splendoarea turcoaz in care te scufunzi.

Reciful de corali din Bonaire

Insula are un peisaj selenar populat de flamingo roz, iguane, crabi, sugarbirds si magari.

Un vas cu o solutie de zahar cu apa si de nicaieri apar minunatele sugarbirds

Pe insula asta vacanta este exact asa cum trebuie sa fie o vacanta la soare: lenesa. O carte si un sezlong, inspirand si expirand in ritmul calm al valurilor, departe de griji. Cand statul la soare devine plictisitor, in apa asteapta distractia.

O testoasa trece lenesa

Oriunde privesti sub apa: corali de toate formele si culorile, pesti albastrii si galbeni, vargati sau uni, broaste testoase si, mandria insulei, caluti de mare. Am folosit camera subacvatica pentru prima data in Bonaire si imaginile inramate care acopera peretii biroului meu imi vor aminti mereu de frumoasa, somnoroasa insula.

Splendizi pesti tropicali